Yvon van Niekerk

Yvon van Niekerk is geïnteresseerd in de groei en ontwikkeling bij kinderen en jongeren door ze echt te ontmoeten.

 

Ze wil graag…..

Kinderen  en jongeren begeleiden om met verlies en de verwerking daarvan om te kunnen gaan.

Kinderen begeleiden in het ontdekken van positieve eigenschappen ( kwaliteiten) in henzelf en anderen om te kunnen groeien.

Met kinderen praten over grote waarden in het klein; filosoferen met kinderen.

 

 

Yvon van Niekerk is al bijna vijfentwintig  jaar werkzaam in het onderwijs. Zij is begonnen in het basisonderwijs in Gouda. Daar begon haar interesse in kinderen die net even wat meer nodig hadden dan de gemiddelde groep . Zij heeft daarna gekozen om in het speciaal onderwijs te gaan werken, eerst in het  speciaal basisonderwijs als Ibér en groepsleerkracht,  later in het praktijkonderwijs (speciaal onderwijs voor VO) waar ze nu ook nog drie dagen per week werkt.

Door haar ervaringen in het speciaal onderwijs is zij gaan beseffen dat je vooral moet gaan kijken wat kinderen wel kunnen leren en wat zij daarbij vooral uit zichzelf kunnen halen.

Om wat breder werkzaam te kunnen zijn heeft zij vanaf 2004 een opleiding psychologie gevolgd aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen. Deze heeft zij in 2010 afgerond met het diploma psychosociale begeleiding en therapie.

In haar laatste jaar van haar opleiding heeft zij zich gespecialiseerd in verlies en verliesverwerking in het algemeen en specifiek voor jongeren.

Zij heeft diverse cursussen en workshops gevolgd bij het Expertisecentrum Omgaan met verlies.

 

In oktober 2010 startte zij haar eigen praktijk Gaandeweg groeien. Een praktijk voor psychosociale begeleiding en therapie.

 

Samen met zielsverwant Vida Niazan richtte ze ook dream@work op. Het werken met deugden (kwaliteiten) werd omgezet in aantrekkelijke speelse workshops voor kinderen van de basisschool. Via de brede scholen in Zoetermeer en Gouda werden de workshops voor het eerst gegeven en met veel enthousiasme ontvangen.

De workshops werden ontwikkeld mede vanuit het gedachtengoed van het  wereldberoemde Virtues project. In de workshops het beste in de kinderen en jezelf als begeleider, leerkracht en coach naar boven halen, dat is de uitdaging.

Yvon is lid van de LVPW, de landelijke vereniging van psychosociaal werkenden.